Over mezelf

mezelf

Hoi mijn naam is Xanty,

Creativiteit zit blijkbaar in de genen net als mama ben ik steeds op zoek om dingen te maken. Dit begon al in de kleuterschool, je kent dat wel de standaard fijne motoriek oefeningen deze maakte ik steeds met de meeste zorg en creatie. Naarmate ik groter werd groeide de creativiteit met me mee, tekenen, schilderen, klei… 

Toen ik begon met poppen te schminken / haren op te steken, daarna bij een vriendinnetje. Zo begon mijn interesse in het mooi maken van mensen, ik zag dingen / trends op tv en paste deze toe bij mezelf, vrienden en vriendinnen. Het moment ik een beroepskeuze moest maken, dit was dan ook snel beslist. 

Ik ga verder in de beauty sector en specialiseer me in haartooi. De regulieren kappers opleiding starte in 2013 deze heb ik met glitter en glamour afgemaakt in 2018, toch had ik de indruk dat er meer te leren is dan op de dagschool. 

Na mijn toelatings proef op Academie Verbist mocht ik starten aan de opleiding dameskappen met de nadruk op hedendaagse trends en het klaar stomen van haarstylisten onmiddellijk in zetbaar in het kapsalon (werkvloer). Deze opleiding heb ik met de meest hoge onderscheiding doorlopen en eindigde in 2019 de trofeeën, ivm steeds de éérste plaats op examen shows staan dan ook te blinken in mijn salon…

Mijn honger naar meer haarcreatie vertaald zich bij mezelf erin dat ik meteen na de opleiding dames, me heb ingeschreven en dit terug op Academie Verbist voor de opleiding heren kappen met specialisatie Barbieren.

Knippen en scheren op de traditionele mannier en ja ook deze opleiding heb ik met de meest hoogste onderscheiding afgemaakt in 2020. Ik ben er van overtuigt dat ik het hier niet zal bij laten en mij steeds zal blijven bijscholen op de gepaste tijd en momenten dit zal gebeuren via workshops gegeven door haarartiesten met naam en faam in de sector. 

Nu is het tijd om de werkvloer op te zoeken en jullie met mijn talenten mooi te maken. Mama starte met Xantippe design nails nu is de tijd aangebroken om deze naar een hoger niveau  te pushen en omarmen we elkaars talenten.

Xantippe design nails & hair is geboren. Ik hoop u alvast te mogen ontvangen in ons salon,

Creatieve groetjes,

Xanty

Bijscholing

Omdat de wereld van haarstyling niet stilstaat, laat ik me op regelmatige tijdstippen bijscholen.
Op nationaal en internationaal vak-gerelateerde beurzen, steek ik dan ook meermaals per jaar mijn licht op.
Dit zijn onder andere:

  • Academie Verbist
  • Kevin Muphy
  • Pascal van Loenhout

Kwalificaties en Diploma's

Exposities en Prijzen